Sannan luumupiirakka

Lauantai 30.8.2014 - Sanna


Tänään Raisiossa Killin markkinoilla tuon tullessani oman puutarhan luumuja, joita on aivan valtavasti.

Tässä yksi maukas piirakkaohje luumuista leivontaan:

SANNAN LUUMUMASARIINI

Pohja:
125 g voita
3 rkl (ruoko)sokeria
3 dl vehnäjauhoja

Täyte:
8-10 luumua (keskikokoista)
150 g mantelimassaa raastettuna (myös marsipaani käy, jos et pidä mantelimassan mausta)
75 g huoneenlämpöistä voita
2 munaa
1 rkl vehnäjauhoja

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Valmista pohja: nypi voi, jauhot ja sokeri sekaisin. Taputtele vuokaan (n. 22 cm) ja pistele pohja haarukalla. Esipaista noin 10 minuuttia. Valmista sillä aikaa masariinitäyte ja pilko luumut. Vatkaa voi ja mantelimassa vaahdoksi, lisää munat yksitellen kunnolla vatkaten. Lisää jauhot. Kumoa täyte esipaistetulle pohjalle ja asettele luumut täytteeseen. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia, laita päälle leivinpaperi ja jatka paistamista vielä noin 10-15 minuuttia. Tarjoile tomusokerilla koristeltuna jäätelön tai kardemummalla maustetun kermavaahdon sekä hyvän kaffen kera. Sovellettu ’Massut täynnä’ blogin ohjeesta.

Avainsanat: Luomu