Loimaa - yllättävän toimiva kokonaisuus

Tiistai 2.9.2014 - Sanna


* Kirjoitus on julkaistu Loimaan lehdessä 2.9.2014

Pitkällisen pohdinnan ja suostuttelun tuloksena myönnyin kesälomalla osallistumaan golfkurssille. Koska lasteni isovanhemmat viettävät kesänsä Pöytyällä, lastenhoito ja golf yhdistyivät kätevimmin Alastaro Golfissa. 

Olen kesälomani aikana iloisesti yllättynyt Loimaan ja Loimaan seudun toimivuudesta, sen palveluista, vireydestä ja kätevyydestä. Loimaalta löytyvät monipuoliset harrastus- ja penkkiurheilumahdollisuudet, on uintia, ulkoilua, koripalloa, golfia ja moottorirata vain joitakin mainitakseni. Talvisin laitan mieluiten jalkaan sukset ja ladut ovatkin Harjureitillä mitä parhaimmat – kunhan vaan saamme lunta. Lisäksi kulttuuritoiminta teattereineen, museoineen, kyläpäivineen ja musiikkitapahtumineen on Loimaalla ilahduttavan runsasta ja elinvoimaista. Tämän kesän parhaasta teatterista vastasi Krekilän Myllyn Kalenterityöt.

Loimaalla on herätty myös lähiruuan arvoon. Torilla kauppa kävi kesätiistaisin ja perjantaisin vilkkaana. Sosiaalisesta mediasta olen huomannut, että lähiruuan ympärillä on Loimaalla monenlaista tapahtumaa ja tarjontaa. Se sopiikin Loimaalle erinomaisen hyvin, onhan kaupunki viljapeltojen sylissä, maatalousmuseon kyljessä.

Mutta ei Loimaalla tarvitse vain viettää vapaa-aikaansa, vaan vireän maatalous- ja yrityselämän lisäksi Loimaalta pääsee auton lisäksi myös junalla alle tunnissa Turkuun ja reippaassa tunnissa Tampereelle. Loimaalla on myös jatko-opiskelumahdollisuuksia ja oma sairaala, johon tulevaisuudessa ollaan keskittämässä erikoistumisalojen osaamiskeskuksia perustason erikoissairaanhoidon lisäksi.

Toivottavasti Loimaa hyödyntää näitä monipuolisia vahvuuksiaan markkinoinnissaan, sillä Loimaa on yllättävän toimiva kokonaisuus hyvää arkea etsiville ihmisille. Seuraavaksi tulen tutustumaan Loimaalle Köyrimarkkinoille, jotka järjestetään 6.9. Sarkassa. Toivottavasti näemme taas siellä, golfkentällä tai viimeistään sitten hiihtoladuilla!


Avainsanat: Asuminen, Harrastukset