Share |

Miehen työ

Share |

Torstai 5.5.2016 - Sanna


Viime viikot on kohistu kokoomuksen puheenjohtajakisasta ja siitä, että kahteenkymmeneen vuoteen ei istuvaa puheenjohtajaa ole haastettu. Tyypillinen fraasi ja uskomus, joita Suomen yhteiskunta on pullollaan.

On terveen puolueen ja kansanliikkeen merkki, että tilanteeseen reagoidaan, kun asiat eivät mene toivottuun suuntaan. Tämän keskustelun avaamiseksi suurimman työn on tehnyt kansanedustaja Elina Lepomäki. Tällaista työtä suomalaisessa yhteiskunnassa kutsutaan miehen työksi.

Eilen tiistaina sisäministeri Petteri Orpo ilmoitti lähtevänsä kisaan mukaan. Ilmoitusta oli jo ehditty toivoa ja odottaa monella suunnalla. Ilman Lepomäen rohkeaa avausta puheenjohtajakisan käynnistämiseksi, tuskin koko kisaa olisi syntynyt.

Lepomäestä ei tässä kisassa voi tulla puheenjohtajaa. Hän edustaa markkinaliberaalia linjaa, mitä kokoomuksessa kyllä tarvitaan ja sitä kannattaa kuunnella. Puolueen puheenjohtajaksi valitaan kuitenkin enemmän keskitien kulkija, jota Petteri Orpo edustaa. Lepomäen toivoisin osallistuvan myös varapuheenjohtajakisaan, jotta puoluejohto olisi mahdollisimman monipuolinen ja moniääninen.

Kesäkuun alussa on mukava kääntää auto kohti Lappeenrantaa ja lähteä äänestämään Petteri uudeksi puheenjohtajaksi. Hänen takanaan on äärimmäisen helppo seistä liput liehuen ja banderollit päristen, kun viimeisiä kampanjoita lauantaina Saimaan rannalla tehdään. Mutta Petterin takana on helppo seistä myös, kun alkaa arki. Elinalle suuri kiitos, että tämä on mahdollista. 

Avainsanat: Kokoomus, Puheenjohtajakisa Puoluekokous2016


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini