Share |

Maailma ei ole valmis

Share |

Torstai 4.10.2018


Pitkän ja perusteellisen pohdinnan jälkeen päätös on tehty: en aio asettua eduskuntavaaleissa 2019 ehdolle. Viime vaalien tulos, lähes 2400 ääntä oli tosi hieno saavutus ja siitä olisi varmasti hyvä jatkaa seuraavissa vaaleissa. Monen asian summana vaalit jäävät kuitenkin osaltani väliin. 

Eduskuntavaalit edellyttävät merkittäviä panoksia niin taloudellisesti kuin ajankäytöllisestikin. Minulla on kolme lasta, joista nuorin on vasta vuoden. Yrityksenikin on vielä nuori ja sen eteen on tehtävä lujasti töitä. Jos olen useita kuukausia kampanjoimassa lähes päivittäin, se on valtava panos niin perheeltä kuin yritykseltäkin. Tässä kohtaa lapset, perhe ja oma työ menevät ehdokkuuden edelle.  

Intohimo yhteiskunnan kehittämiseen ei ole kuitenkaan mihinkään sammunut. Tehtävää riittää vielä paljon esimerkiksi tasa-arvon puolesta. Toissa perjantain luottamusäänestys oli hyvä esimerkki siitä, miten maailma ei ole valmis, vaikka me usein haluaisimme niin uskoa. 

Valtakunnan politiikassa hallituksen toimet työllisyyden ja yrittäjyyden eteen ansaitsevat erityisen kiitoksen. Soteuudistuksen hitaus sen sijaan huolestuttaa minuakin, koska kunnissa ollaan jo niin pitkään odoteltu muutosta ja tiettyjä päätöksiä ollaan siirretty sen vuoksi. Tämä epätietoisuus synnyttää pysähtyneisyyttä ja kehitystoimenpiteitä ei uskalleta tehdä odotellessa. Odottelu rapauttaa nykyistä järjestelmäämme entisestään. 

Soteasiat ovat edelleen yksi erityismielenkiinnon kohteitani, sillä viime kaudella toimin sotelautakunnan puheenjohtajana ja sairaanhoitopiirin luottamustehtävissä. Myös yritykseni toimiala sivuaa sotepalveluita. Tällä kaudella näkökulma päätöksentekoon, kunnan ja kuntayhtymien toimintaan on laajentunut entisestään kaupunginhallituksessa ja sairaanhoitopiirin tarkastuslautakunnassa. 

Vaikka itse osittain elämäntilanteesta johtuen päädyin jättämään nämä vaalit väliin, toivon, että sekä ehdokasasettelussa että etenkin vaalituloksessa myös ruuhkavuosiaan elävät pienten lasten vanhemmat ja erityisesti naiset tulevat vahvasti edustetuksi ja kuulluiksi päätöksenteossa.

Itse aion jatkossakin edistää omissa luottamustehtävissäni Kaarinassa ja Varsinais-Suomessa tasa-arvoa, tervettä taloutta, uusia tapoja tuottaa palveluita ja kestävää elämäntapaa, jossa hyvinvointi ja huikea luontomme säilyvät tulevillekin sukupolville.  

Ensi keväänä tulee varmasti moneen kertaan ikävä kampanjaamme teemalla Hyvää arkea! Jälleen on hyvä syy kiittää koko mahtavaa supertiimiäni kaikista yhteisistä ponnisteluista, ideoista, lukemattomista työtunneista ja monesta mieleenpainuvasta huippuhetkestä numeron 30 eteen! Toivottavasti mahdollisimman monella ehdokkaalla on ensi keväänä tukenaan ja takanaan yhtä hyvä huipputiimi, sillä se on kaiken a ja o. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini