Kuntavaalit 2017 Kaarinassa

Olen asunut perheineni kohta kahdeksan vuotta Kaarinan Piikkiössä. Kuluneet neljä vuotta olen vaikuttanut muun muassa Kaarinan kaupunginvaltuustossa ja perusturvalautakunnan puheenjohtajana. Yli puolet Kaarinan 170 miljoonan budjetista kuluu nimenomaan perusturva-asioihin. Lisäksi olen Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin valtuustossa ja TYKS sairaalapalveluiden johtokunnassa.

Kokoomuksessa ajattelemme, että hyvä Kaarina tehdään yhdessä. Se tarkoittaa yhteistyötä kuntalaisten, virkamiesten, muiden poliitikkojen ja muiden varsinaissuomalaisten kanssa.

Meille tärkeitä teemoja päätöksenteossa ovat turvallinen arki, terve tulevaisuus ja tasapainoinen talous. Haluamme kehittää kotikaupunkiamme tuoreella tavalla uudistaen ja ympäristö turvaten.

Mitä on hyvä arki?

Onko se hyvä lähikoulu, viihtyisä elinympäristö vai elinvoimaiset palvelut harrastuksista joukkoliikenteeseen? Jokaiselle meistä hyvä arki tarkoittaa vähän eri asioita, mutta sen
peruselementeistä päätetään kaupunginvaltuustossa. Siksi kannattaa äänestää
kuntavaaleissa huhtikuussa.

Minulle hyvä arki rakentuu perheen, kodin, työn ja hyvinvoinnin varaan. Olen 39-vuotias tuotantotalouden DI, yrittäjä ja äiti Kaarinan Piikkiöstä. Perheeseeni kuuluvat aviomies sekä 6- ja 9-vuotiaat lapset. Yritykseni tuottaa liikunta- ja elämyspalveluita vanhuksille teknologian avustuksella. Vapaalla viihdyn niin ladulla, luonnossa kuin teatterissakin, intohimoista kirjoittamista unohtamatta.

Lapset. Lähimpänä sydäntäni ovat lapset. Lapsissa on tulevaisuus, mutta myös menneisyys; he kantavat päätöstemme seurauksia kaikkein pisimpään. Lapset ja nuoret tarvitsevat elämäänsä
turvallisuutta ja oikeaa osaamista. Koulutuspanokset pitää kyetä muuttamaan osaamiseksi,
josta on hyötyä työ- ja arkielämässä sivistystä unohtamatta.

Työ ja yrittäjyys.Hyvä arki on työtä ja yrittämistä. Työ on parasta sosiaaliturvaa. Kaarina on
tunnettu yritysmyönteisyydestään, mutta paljon on yhä tehtävää. Vaikutan
Kaarinan Yrittäjien hallituksessa ja luottamustehtävissäni tuon aktiivisesti
esiin elinvoiman ja yrittäjyyden tärkeyden.

Terve talous. Kunnassa päätetään kaikkien kaarinalaisten asioista, siksi on hahmotettava kokonaisuuksia ja ymmärrettävä taloutta. Asioita ei voi ratkaista vain veroja korottamalla, vaan palveluita ja toimintatapoja on uudistettava. Tarvitaan rohkeutta kysyä ja taitoa luoda uusia ratkaisuja.

Ympäristö. Hyvä arki on minulle ensisijaisesti sekä ihmisten että ympäristön hyvinvointia. Kaarinan upea luonto on tärkeä syy asua täällä: ulkoilumaastot ja meri antavat rauhaa ja voimaa. Luonnosta syntyvät myös monet vaurautemme edellytykset. Kuntapäättäjänä on löydettävä tasapaino talouden, ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin välille.

Toivon, että saan jatkaa intohimoista työtäni kaarinalaisten hyvän arjen puolesta!

Hyvää arkea!
Sanna