Työtä ja opintoja

  • Varsinais-Suomen hyvinvointialueen hallituksen päätoiminen puheenjohtaja 2022-
  • Lehtori ja koulutusvastaava, Turun ammattikorkeakoulu 2019-2022 (työvapaalla)
  • Sote-alan yrittäjä, ikääntyneiden elämyspalvelu Ilopiste.fi 2013 -
  • Tutkija, Tampereen teknillinen yliopisto 2012-2013
  • Osastopäällikkö ja asiakasvastaava, Lindorff Oy 2006-2011
  • Projektipäällikkö ja opettaja, Tampereen teknillinen yliopisto 2004-2006
  • Ympäristöpäällikkö, ympäristöinsinööri ja harjoittelija, Wärtsilä Finland Oy 2000-2004

Synnyin Turussa ja kävin kouluni Liedossa, Kirkonkulman ala-asteen ja Liedon-Tarvasjoen yläasteen sekä Liedon lukion. Ylioppilaaksi pääsin vuonna 1996. Kirjoituksissa sain reaalista, pitkästä matematiikasta ja A-ruotsista eximian, saksasta, englannista ja äidinkielestä magnan.

Kesätöitä tein vuodesta 1993 lähtien ensin PSW-kiinteistömaailmassa, Keppolan puutarhassa ja opiskeluaikoina Wallacilla, Siemensillä Saksassa, Liedon Säästöpankissa ja Wärtsilässä.

Opiskelin Tampereen teknillisellä korkeakoululla tuotantotaloutta 1997-2002, josta vuoden 1999 Itävallan Grazissa. Diplomityöni tein ympäristöjohtamisen jatkuvasta parantamisesta ja innostuin jo tuolloin ympäristöteknologiasta. Tuotantotalouden diplomi-insinööriksi valmistuin toukokuussa 2002.

Vuosina 2002-2004 työskentelin Wärtsilä Finland Oy Turun moottoritehtaan ympäristöpäällikkönä. Tehtaan mennessä kiinni, minua pyydettiin teollisuustalouden ja johtamisen opettajaksi sekä tutkimusuudistuksen projektipäälliköksi Tampereen teknilliselle yliopistolle.

Halusimme kuitenkin takaisin kotiseuduille ja vuonna 2006 palasimme tulevan aviomieheni kanssa Turkuun, ensin myynti- ja myöhemmin esimiestehtäviin Lindorffille nykyiselle Lowellille. Toisen äitiyslomani jälkeen 2012 minua pyydettiin mukaan Tekesin rahoittamaan tutkimushankkeeseen, jossa tutkittiin reflektion ja pysähtymisen vaikutusta organisaatioiden innovatiivisuuteen.

Nuoresta saakka haaveenani ollut yrittäjyys muuttui pikkuhiljaa todeksi, kun vuonna 2013 perustin oman yrityksen nimeltään Kuntotimpurit. Vuodesta 2014 alkaen olen työskennellyt yrittäjänä. Elämyspalvelu Ilopiste.fi tuottaa liikuntaa, kulttuuria ja luontoelämyksiä kotipalveluiden ja hoivakotien asukkaille verkossa.

Vuodesta 2019 lähtien olen yrittäjyyden ohella toiminut myös opetustehtävissä. Opetan myyntiä ja yrittäjyyttä Turun ammattikorkeakoulussa sekä toimin myynnin koulutusvastaavana. Myynnistä ja siitä, miten maailma muuttuu myymällä voit kuunnella Myyntisoffa -podcastistamme.