Share |

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Share |

Perjantai 6.12.2019


Melkoisen jännittävä on politiikan viikko ollut niin paikallisesti kuin valtakunnassakin.

Tiistaina varsin erikoisen SDP:n ja Keskustan käymän piiloleikin päätteeksi pääministeri pyysi eroa. Korvaani särähti tiedotustilaisuudessa Rinteen toistuvat sanat: "Minä, minun, minun hallitukseni...". Virheitä tekivät "muut" ja anteeksi ei ollut tarvetta pyytää. Tämä kuvastaa yhden aikakauden tyypillistä retoriikkaa, mutta nähtäväksi jää, onko sellaisen aika viimein takanapäin.

Viikko sitten oma paikallisyhdistykseni esitti minua asettumaan ehdolle Varsinais-Suomen Kokoomuksen piirin puheenjohtajakilpailuun. Lupauduin ehdolle, sillä koin vahvasti, että meillä tarvitaan monipuolista näkökulmaa politiikan arkeen. Kun esimerkiksi syntyvyys laskee, on entistäkin vahvemmin tuotava esiin lapsiperheiden ääntä ja tarpeita päätöksenteossa. 20 vuotta työelämässä niin yrityspuolella, opetustehtävissä kuin omassa yrityksessäkin ovat antaneet hyvää näkemystä perhe-elämän ja työn yhdistämiseen sekä johtamiseen. En usko, että vankasta politiikan paikallistason kokemuksestakaan haittaa tehtävässä on. Koen, että politiikassa on vähemmän kyse minusta ja minun tekemisestäni, enemmän siitä, mitä me saamme yhdessä aikaan.

Puheenjohtajakisa oli äärimmäisen kovatasoinen, sillä ehdolla olivat viime kevään eduskuntavaaleissa hienosti menestyneet nuoret, mutta politiikassa kokeneet Janika Takatalo ja Ville Valkonen. Janika vielä teki komean eurovaalikampanjankin.

Kun alle viikon kampanjoinnilla ja paljon pienemmällä tunnettuudella lähdimme ehdolle, aavistimme lopputuleman jo ennen vaalipäivää. Siitä huolimatta tai varsinkin juuri sitä taustaa vasten, emme voi kuin olla kiitollisia ja hämmästyneitä siitä tuesta ja kannatuksesta jota saimme: kolmasosa Kokoomuksen piirikokousedustajista uskoi näkökulmiin, joita toimme esiin.

Oli todellakin hauskaa olla mukana hyvähenkisessä kisassa ja toivon paljon menestystä Villelle tehtävässä! Hienon arvopohjan, mitä parhaimman yhdistyskentän ja tulevaisuuspuolueen vahvoilla visioilla tulevaisuus näyttää varsin siniseltä.

Kaikkien näiden jännittävien käänteiden jälkeen tänään on hyvä syy juhlia Itsenäisyyspäivää. Siispä: erinomaisen hyvää itsenäisyyspäivää meille kaikille!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini