Kiitos Okran järjestäjille!

Keskiviikko 9.7.2014 - Sanna


JK. Kirjoitus on julakistu Auranmaan Viikkolehdessä ja Loimaan lehdessä heinäkuussa 2014.

Vietin kaksi päivää, torstain ja perjantain Okrassa. Kerta oli kolmas Okrassa, mutta ensimmäinen esittelijänä. Täytyy todeta, että kerrassaan hieno suoritus kaikilta järjestäjiltä!

Okra vaikuttaa kasvavan vuosi vuodelta niin esittelijöiden kuin yleisönkin osalta. Järjestelyt toimivat silti: parkkitilaa riitti, jonot vetivät nopeasti, vessat olivat siistit ja niitäkin oli runsaasti. Ja mikä parasta, myös ruoka oli maukasta, vaikka kenttäkeittiössä oltiinkin.

Okra on myös ilmeisen ”kansainvälinen” sillä tapaamani ihmiset olivat ympäri Suomea. Itse asiassa suurempi osa väestä oli jostain muualta kuin Varsinais-Suomesta. Voimme kuitenkin iloita varsinaissuomalaisina siitä, että hiljattain saimme myös oman maa- ja metsätalousministerin.

Toivottavasti tämän ministeriyden myötä Varsinais-Suomessa havahdutaan siihen, miten merkittävä työllistäjä ja teollisuudenala elintarviketuotanto alkutuotannosta kuluttajille saakka meille on. Monesti alueen tulevaisuutta mietittäessä puhumme vain ”uusista aloista” tai telakkateollisuudesta, mutta monelle leipä tulee nyt ja tulevaisuudessa pöytään sekä konkreettisesti että kuvainnollisesti Varsinais-Suomalaisilta pelloilta.

Puhdas kotimainen ruoka, ekologisesti kestävä elintarviketuotanto ja elintarviketurvallisuus ovat ylpeydenaiheitamme. Okra on oiva osoitus tästä ja erityisen huikeaksi Okran tekee se, että se järjestetään lähes vapaaehtoisvoimin. Kiitos Okran järjestäneille yhdistyksille ja ihmisille!

Avainsanat: Maaseutu, Leipä, Maatalous